Ст. ЗУ Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів від 06.12.2018 № 2639-VIII
Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
Додаток 11. Надання інформації про поживну цінність харчових продуктів
Додаток № 11
до Закону України
від 6 грудня 2018 року № 2639-VIII
Надання інформації про поживну цінність харчових продуктів
Для надання інформації про поживну цінність харчових продуктів використовуються такі одиниці виміру, як кілоджоулі (кДж) та кілокалорії (ккал) - для показників енергетичної цінності, грами (г), міліграми (мг), мікрограми (мкг) - для показників маси, при цьому порядок зазначення інформації, з урахуванням вимог статті 23 цього Закону, має бути таким:
Енергетична цінність |
кДж/ккал |
Жири |
г |
з них: |
|
насичені |
г |
мононенасичені |
г |
поліненасичені |
г |
Вуглеводи |
г |
з них: |
|
цукри |
г |
поліоли |
г |
крохмаль |
г |
Харчові волокна |
г |
Білки |
г |
Сіль |
г |
Вітаміни та мінеральні речовини |
одиниці виміру, визначені пунктом 1 розділу I додатка № 9 до цього Закону |